23/3/09

EL NOSTRE HORT

TOT HO TENIEM A PUNT PER COMENÇAR I JA SABEU QUE "QUI NO SEMBRA NO CULL".

Ahir ens van explicar què és un hort ecològic. Tots els éssers vius, plantes, microorganismes, cucs, insectes, ocells i petits mamífers formen l’ecosistema del nostre hort. Noltros com a horticultors ecològics hem de ser generosos amb la natura, agraïts per allò que rebem d’ella.

Per açò:
- L’aliment que li donam a la terra serà el compost orgànic (feta de palla, herbes, deixalles orgàniques, excrements d’animals…), Així està sana i preparada per cultivar.
- A cada parada hi hem sembrat diferents tipus de plantes: les d’ARREL (pastanàgues,ravaguins,..), les de FULLA (lletugues,..), les de fruites (girasols, maduixeres,tomàtigues…) i les LLEGUMINOSSES (mongetes..) .Cada any hem d’anar canviant de cultiu per evitar es cansament de la terra ja que unes plantes desgasten més que ses altres.
- Al costat de les hortalisses i verdures hi hem sembrat plantes aromàtiques i flors perque no hi hagi plagues o malalties i evitar els productes químics.
- Les parades estan marcades amb cordell i fusta i hem de tenir cura de no trepitjar la terra.

Els fillets i filletes d’educació infantil de tres i quatre anys; i els de primer, tercer i cinquè de primària ens farem responsables de l’hort però tots i totes podrem gaudir d’ell i observar-ne la seva evolució. D’aquesta manera ,al cap dels anys, tots haurem participat en el projecte !!


1 comentari:

  1. A veure si menjam tomàtigues i maduixes abans que acabi es curs

    ResponElimina